20 юни 2009

"Дългата разходка" - Стивън Кинг


Стартът е даден!Стартът на най-дългата разходка в живота ви.Разходка към смъртта.


Типично в стила на Краля на ужаса Стивън Кинг , романът "Дългата разходка" е пропит с много кървави сцени и страх , лудост и отчаяние .

Дългата разходка е състезание , в което единствената награда е животът ви . Но не така мислят стоте момчета , записвайки се за състезанието . Всеки от тях е отделна личност , с отделна история . Когато се записват обаче , те не съзнават какво си причиняват . Всеки е уверен , че ще спечели и всеки се надява другият да падне пръв . Но победителят е само един .

"Идол" и палач се явява Майорът , който организира състезанието . Негови посредници са войниците , които най-безмилостно застрелват всеки , който спре да върви или се забави повече от позволеното . Нямаш право да спираш , по какъвто и да е повод . Дори и да паднеш случайно , получиш ли повече от 3 предупреждения си мъртъв . Просто трябва да вървиш , независимо дали се чувстваш зле или се измориш . Това е единственото правило .

Така остава само един , който вижда как умират 99 души и "печели" . Печели изпълнението на едно свое желание и един немислим живот .

Романът "Дългата разходка" е фантастична книга . Макар действието да се развива само на пътя и героите да вървят през цялото време , има изключително разнообразие . Постоянно си в напрежение и просто няма как да ти доскучае .

Любимият ми герой е Стебинс . Той е най-загадъчният от всичките сто . Докато останалите се опитват да завържат разговор , да опознаят слабите места на опонентите си , той просто стои най-отзад и наблюдава .
Най-хубавото в романа е , че героите търпят развитие . Всеки един от тях се променя и осъзнава грешката си . Да , ГРЕШКА , защото тръгват на еднопосочно пътешествие към ада . А дори пътят не е лек . Убедена съм , че всеки фен на Стивън Кинг би се съгласил с мен , защото романът наистина си заслужава всяко изречение .

PS: Само заради теб.

1 коментар:

Писанието на кирилица е задължително, съобщенията писани на латиница ще бъдат изтрити без предупреждение.