03 февруари 2010

"Кръгът:Кръстът на Мориган" кн.1 - Нора Робъртс


Както в повечето (или във всички?) книги на Нора Робъртс и в тази присъства любовният елемент.Но тази книга не е никак обичайна.Вместо престъпник (като например в "Смърт край змийската река") този път присъстват вампири и богове.

Един от главните герои-Хойт,е магьосник,чийто брат е бил превърнат във вампир от Лилит,тяхната кралица.Задачата на Хойт е да премине през Танцът на Боговете (портал) , който ще го пренесе във съвременен Ню Йорк.Богинята Мориган избира петима-вещицата,брата на Хойт,учения,войнът и този,който може да променя образа си.Хойт трябва да намери тези хора,за да успее да се пребори с настъпващия Апокалипсис.Броят на вампирите расте.Те са решени да унищожат човешкия род,защото го смятат за по-нисш.
Естествено,присъства вампир,но не какъв да е!Той не пие човешка кръв.(странно,а?) Братът на Хойт-Кийън е бил превърнат във вампир,преди близо 1000 години.Въпреки своята природа,той решава да помогне на брат си,но разбира се това изисква много жертви.
Хойт и останалите започват да се обучават.Междувременно ирландския магьосник се влюбва в очарователната съвременна вещица- Глена.Тя откликва на чувствата му и това води до сватба,на фона на всички трагични събития.
Като цяло книгата е хубава.Лесна е за четене,ненатоварваща.Има някои ужасно нелепи моменти,но поне можете да се посмеете.

3 коментара:

  1. Добре, сега не те ли е срам? Купих си я заради теб и смятам да я прочета веднага след като свърша "Играта на ангела"! :D Засрами се бързо! :р

    ОтговорИзтриване
  2. Засрамвам се на секундата. :D Шейм он ми..

    ОтговорИзтриване
  3. Книгите са страхотни .. особено третата .. Аз съм голям любител на фентьзи романите и не долюбвах любовните романи , но Нора ме накара да преосмисля цялата си идеология ... Тази поредица е върха ... Препоръчвам на всички , които обичат по-интересните книги да ги прочетат

    ОтговорИзтриване

Писанието на кирилица е задължително, съобщенията писани на латиница ще бъдат изтрити без предупреждение.